top of page

Barcelona impulsa l'economia cooperativa

L’ajuntament de Barcelona aposta per l’economia col·laborativa i social per construir una ciutat amb menys desigualtats. Al desembre de 2016, l’ajuntament va presentar diversos projectes que pretenen incentivar aquest tipus d’ economia. Per portar a terme aquestes iniciatives es va crear una nova àrea dins de Barcelona Activa.

En els últims anys, a Barcelona han augmentat les diferencies de renta familiar disponible entre els veïns dels barris. Per aquesta raó, el projecte inicia una actuació basada en la col·laboració entre la iniciativa pública, la cooperativa i comunitària. Donarà prioritat a aquelles actuacions que afectin als barris amb més desigualtats, i es promocionaran nous projectes econòmics i socials.

Els tres projectes són: Construïm en femení altres economies, Camí a la solidesa, i Comunificadora, un programa que a través de diferentes sessions formatives s’estudien els models de negoci i les fonts de financiació, gràcies a la banca ètica o el “crowdfounding”.

Els projectes ajudaran a impulsar accions cooperatives a la Barceloneta, accions d’economia social al Poble Sec, impulsar la tradició cooperativista a Sants, ajudar iniciatives a Nou Barris o al Poblenou. Per tal d’acabar amb la feminització de la pobresa, es formarà a les dones i es donaran llocs de treball a 20 cooperatives i organitzacions de la economia social, formades majoritàriament per dones. També es fomentarà unes 20 iniciatives d’emprenedoria impulsades per dones.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page