top of page

Una porta oberta del periodisme a la comunicació corporativa

Cristina Fontgivell ha explicat la seva trajectòria professional en una xerrada a la Universitat Autònoma de Barcelona

Cristina Fontgivell, responsable de Marketing i Comunicació de EY (Ernst & Young) a Barcelona, ha explicat que la comunicació corporativa i el periodisme no estan tan allunyats. Tots dos àmbits han d’utilitzar el mateix llenguatge i estan totalment interrelacionats. Per aquest motiu, l’experiodista del diari econòmic Expansión no se sent tan allunyada del periodisme, que va deixar fa dos anys per incorporar-se a EY, una de les big four (les quatre empreses més importants internacionalment en serveis d’auditoria i consultoria).

Cristina Fontgivell durant la xerrada a la Universitat Autònoma de Barcelona / Foto: Ona Giner

Fontgivell explica que estar en un mitjà de comunicació l’ha ajudat a l’hora de desenvolupar la seva feina a EY. Ja que, si ja pertanys al món de la comunicació “és més fàcil entendre les regles del joc”. Tanmateix, reconeix que es treballa des de perspectives confrontades. Els comunicats a la premsa donen part de la informació que després els mitjans publicaran. A més, s’ha de construir una bona imatge corporativa, que els periodistes tindran l’obligació de qüestionar.

Una imatge coorporativa positiva no sempre pot ser fàcil de construir, tenint en compte que Ernst & Young és una gran empresa global que ha estat esquitxada per diversos escandols com el de Lehman Brothers, Toshiba o Gowex, el més recent. Segons les informacions que van publicar Expansión, El Economista o El País, en el cas de Lehman Brothers, EY va ser l’empresa auditora del 2001 fins que va arribar la crisi i va caure el setembre del 2008. L’auditoria va amagar els riscos financers del banc i la fiscalia de Nova York va acusar de frau civil a Ernst & Young, que va haver de pagar 150 milions de dòlars.

Segons Cristina Fontgivell, l’empresa compta amb un protocol de comunicació en cas de crisi. Tanmateix, explica que d’ençà que es va incorporar l’any 2015 no s’ha hagut d’utilitzar. L’auditoria compta amb un projecte de Responsabilitat Corporativa, en què destaca el compromís pel foment d’emprenedoria, l‘educació i el medi ambient, i una fundació per portar a terme les accions del seu projecte.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page