top of page

Les monedes socials s'obren camí en l'economia col·laborativa

La IV Conferència Internacional de monedes Socials i Complementàries es va celebrar del 10 al 14 de maig al Parc Tecnològic Nou Barris de Barcelona. Aquesta conferència ha estat organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) juntament amb la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i l’Instituto de la Moneda Social (IMS).


En aquesta jornada es vol reflexionar sobre les monedes socials i complementàries, i el paper que juguen per fer un canvi social i un desenvolupament sostenible. Perquè aquestes monedes funcionin cal que estiguin arrelades en el dia a dia de les persones, per això en cal una promoció molt més gran perquè es garanteixi la supervivència d’aquestes iniciatives solidaries.


A partir de xerrades, presentacions, tallers i experiències es volia arribar a poder contestar una sèrie de preguntes: Les comunitats que utilitzen aquestes monedes socials i complementàries són conscients de què signifiquen i de les conseqüències que comporten les seves accions? És una conducta basada en l’oportunitat o és realment una bona aposta per la sostenibilitat? o bé, per què algunes iniciatives tenen una durada més llarga que d’altres?


Aquestes qüestions estaran contestades des de la pràctica quotidiana i també des de la teoria. Tant la teoria com la pràctica permetran garantir que hi hagi una continuïtat i una millora en aquestes comunitats i que s’acabi implantant un sistema de monedes complementaries i socials, que cada vegada sigui més important i que contribueixin a la sostenibilitat del planeta.




Altres partners que han ajudat amb la organització de la conferència són, la Research Association on Monetary Innovation and Community and Complementary Currency Systems, la International Journal of Community Currency Research i la Sustainability School. Han comptat amb la col·laboració de l' Ajuntament de Barcelona o el Parc Tecnològic Barcelona Activa.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page