top of page

Regular l'economia col·laborativa, una matèria pendent

L'economia col·laborativa és una activitat econòmica que es caracteritza, entre altres coses, per la manca de legislació. Encara a dia d'avui, aquesta activitat no es regeix per cap llei concreta, malgrat que el govern de la Generalitat de Catalunya ha manifestat en diverses ocasions la seva voluntat de regular-la. L'últim cop que es va reafirmar va ser fa un any, en què es va crear una comissió interdepartamental per poder dotar el sector d'un nou marc legal.

Imatge de Pixabay

La comissió la formen 13 experts, tres dels quals són representants del departament d'Empresa i Coneixement; tres de Vicepresidència i Economia i Hisenda; dos de Treball i Afers Socials i família; dos de Territori i Sostenibilitat; dos de Governació, Administracions públiques i Habitatge i un representant de Presidència.

La mateixa comissió va decidir portar el debat al carrer perquè la ciutadania es pronunciï sobre com s'ha de regular aquesta activitat, parant especial atenció a aspectes com la incorporació dels ciutadans productors o bé la càrrega fiscal que cal aplicar.

Malgrat la voluntat de fer-ho, de moment, aquesta economia és regulada a cop de tribunal. En són exemples els casos d'Über o Airbnb, els quals han estat multats en diverses ocasions. Des de les institucions catalanes es remarca que si aquest negoci no s'accepta per part del Govern espanyol, la Generalitat no pot actuar perquè no pot incomplir la llei.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay etiquetas aún.
ARCHIVE
bottom of page