top of page

CouchSurfing, de l’economia col·laborativa al capitalisme

Quan es parla d'economia col·laborativa sovint s’acostuma a pensar en Airbnb o Uber, perquè són les que més apareixen als mitjans de comunicació, però no només existeixen aquestes, sinó que cada vegada n’hi ha moltes més, degut en gran part a la crisi. Una d’elles i potser de les més importants quant a nombre d’usuaris és l’anomenada CouchSurfing.


Aquesta activitat es remunta a l'any 2004 en què un dels seus co-fundadors va decidir enviar correus electrònics per demanar hospitalitat en el lloc on viatjava. La idea va prendre forma quan va veure les respostes positives a la seva demanda i va decidir ampliar-ho i fer-ho conèixer per tal de poder arribar a tothom.


L'elecció del nom “CouchSurfing” es deu a que la majoria dels que ho van començar a utilitzar eren surfers, els quals demanaven dormir en els sofàs de les cases que hi havia prop de la costa on feien surf. D’aquí en sorgeix l’expressió, en català, de fer surf al sofà, que és com es coneix aquest tipus d’activitat.


Tot i néixer com a entitat sense ànim de lucre, l'any 2011 va ser convertida en una empresa amb ànim de lucre, la qual cosa va suposar un gran malestar i descontentament per part dels usuaris i van aparèixer canvis d'ortografia sarcàstics en el nom com ara: cropsurfing o modificacions en les imatges de perfil com a mostra de protesta. En aquest cas, l’empresa ha passat de representar l’alternativa al capitalisme a formar-ne part, precisament per la mateixa ànsia de diners que es critica des de l’economia col·laborativa.


Font: Google


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page