top of page

Intermèdia: comunicació, periodisme i rigor

Els alumnes de periodisme econòmic de la UAB visiten l'agència de comunicació barcelonina


“Ens considerem una agència capaç de crear corrent pública favorable als interessos dels nostres clients, el nostre objectiu és persuadir a l’interlocutor”, apunta Toni Rodríguez, president del gabinet de comunicació Intermèdia. Intermèdia és una agència de comunicació amb més de 25 anys d’experiència que treballa des de la comunicació interna i externa d’empreses, l’organització de gabinets de crisi en situacions de risc o la gestió de campanyes electorals. Va nàixer com a una "activitat trencadora" en les eleccions de la cambra de comerç del 1990. Tot i haver tingut alguna crisi des de la seva fundació segueix en peu: actualment hi ha 8 treballadors fixes de la plantilla i 3 treballadors independents que col·laboren amb l’empresa. Encara que en el seu moment d’èxit va arribar a ser una empresa de 30 treballadors, amb la crisi de 3 anys enrere van haver de retallar despeses. Els seus treballadors són especialistes en periodisme, relacions públiques, política o protocol. Des de fa un any la direcció està a càrrec de l’Albert Ortas, ex cap de la direcció del gabinet de l’alcaldia de Barcelona, durant el mandat de Xavier Trias, ell assegura que “avui en dia el repte d’una agència de comunicació és la seva transformació aplicada en les noves tecnologies, tot i que els mitjans tradicionals encara tinguin prestigi les xarxes és el nou present i futur”.

Tot i adaptar-se el millor possible al seu client tenen molt clars els seus valors, “quan tens clar que aconselles bé has de marcar unes línies vermelles als teus clients per no haver-te de saltar els teus principis” assegura Ortas, tot i seguir els seus principis morals no deixa de tractar-se d’un negoci. Toni Rodríguez, durant la visita dels alumnes de l’UAB a Intermèdia explica que el més important és no dir mai mentides, però “no dir mai cap mentida, no vol dir que calgui dir tota la veritat, s’ha d’enfocar el missatge cap a la direcció on t’interessa”. Tot i tenir un discurs transversal és cert que en el seu moment Rodríguez i Ortas van marcar una línia editorial d’orientació ja que tots dos escriuen publicacions o participen en tertúlies televisives i reflecteixen, de manera directe o indirecte, la seva posició convergent. Cal d’estacar que una de les poques intervencions en la política va ser l’any passat amb la intervenció de les primàries de convergència on es van encarregar de la comunicació i projecció de la candidata Sílvia Requena que va perdre contra Francesc Homs.


Logotip / Foto: Web Intermèdia

En l’última part de la visita a Intermèdia Toni Rodríguez explica què significa el seu logotip, actualitzat fa menys d’un any coincidint amb l’entrada d’Albert Ortas en la direcció. El logotip compta amb un avió de paper i amb una esfera vermella: l’esfera s’explica a partir de la “teoria de l’esfera” que consisteix en la necessitat d’un entorn per poder progressar i la projecció d’una energia, i l’avió de paper col·locat damunt de l’esfera simula el missatge que sorgeix a partir d’aquesta energia.






RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page