top of page

L'àmbit local també existeix

Acostumem a caure en el mite de generalitzar les coses, i amb l’economia col·laborativa, sobretot les que estan integrades en les xarxes socials, passa el mateix. Quan ens parlen d’economia col·laborativa, generalment, el nostre primer pensament és “Airbnb” per allotjament, “Blablacar” o “Uber” per la mobilitat o “Wallapop” per l’intercanvi d’objectes de segona mà. Aquests són exemples d’economia solidària a grans trets: s’han expandit de manera tant ràpida, que la majoria d’ells són coneguts i usats arreu del món. Però aquesta característica de ser coneguts mundialment pot provocar que l’objectiu principal s’oblidi. La majoria d’iniciatives han crescut tant que s’aprofiten de la situació i comencen a cobrar taxes extres per obtenir molts més beneficis, pensant en ells i no en els seus “clients”.

Per això, de vegades, les coses petites tenen més valor i no perden la seva essència, com diu la dita “en el pot petit trobem la bona confitura”.


A l’octubre del 2015 hi va haver la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Arran d’aquesta trobada s’ha consolidat l'entitat MESS, una xarxa de municipis que opten per iniciatives socioeconòmiques alternatives. Els òrgans actuals que treballen per construir el projecte són el “grup impulsor”, encarregat de preparar les jornades, i “la comissió promotora”, que prepara els Estatuts de l’entitat i el pla de treball.


Aquest grup de municipis es reuneixen per posar en comú les seves experiències d’aquest àmbit i pensar quines mesures han d’adoptar per millorar les seves pràctiques econòmiques. De moment hi ha una quarantena de municipis adherits al Manifest perquè creuen que aquest projecte pot millorar els beneficis econòmics del seu territori i de les persones que hi viuen. D’aquesta manera es vol promoure l’acció ciutadana i reforçar els vincles comunitaris.



RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page