top of page

L'autostop de Les Planes

Les Planes ha engegat un nou projecte, BarriStop, una iniciativa que pretén cohesionar i unificar alguns barris de Collserola com Can Rectoret, el Mas Sauró i el Mas Guimbau. Nicolas Pirotte, creador d’aquest projecte, explica que són barris en què les cases estan molt aïllades unes de les altres, hi ha poca comunicació amb el transport públic perquè els autobusos passen cada hora i, a més, les parades d’autobús són escasses. Els veïns s’han manifestat molt a favor de BarriStop, tanmateix reclamen que aquest projecte no substitueix el transport públic. De manera que segueix sent necessari un increment en la periodicitat dels autobusos a la zona.

Logo del projecte BarriStop / BarriStop

El projecte té un vessant social i solidària, que l’inclou dintre de l’anomenada Economia Social i Solidària. Ja que, el projecte es troba dintre d’una iniciativa, Els silencis del barri, que va engegar l’any 2015 per tal de fomentar la solidaritat entre uns veïns poc cohesionats entre si.


D’altra banda, també es pot considerar social, pel fet que hi ha hagut la implicació de diverses entitats, L’Elèctric, el Casal del Barri de Can Rectoret, juntament amb institucions com l’Ajuntament de Les Planes i els centres d’atenció primària de la zona. Així com també és remarcable el fet que es volen aconseguir uns objectius, cohesionar els veïns, i suplir unes necessitats socials, una mancança en el transport.


Cada cop són més els projectes que s’apunten a la denominació economia col·laborativa, tanmateix per tal de complir amb els requisits d’economia social i solidària s’han de tenir uns requisits més estrictes. En aquest segon sector, no hi podria entrar Blablacar. Sembla incoherent que si BarriStop, un projecte que pot semblar similar, sí que hi entra en aquesta categoria, Blablacar no compleixi els requisits.


Blablacar és una empresa en què el seu últim objectiu és el seu màxim benefici. Tot i així l’empresa podrà tenir objectius solidaris o socials, però no seran els seus objectius principals. Mentre que Barri Stop s’emmarca dintre d’una intenció de millora de la societat on es vol implantar.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page