top of page

La seguretat de les pàgines d’economia col·laborativa, un camí per recórrer

El perill d’internet és present a quasi totes les pàgines web, fins i tot aquelles que ofereixen serveis d’economia alternativa. El risc més freqüent és el de l’assetjament sexual, el qual es dóna tant en plataformes pures d’economia col·laborativa, com en les d’Uber, Airbnb o Wallapop.


La majoria de les víctimes que el pateixen són dones, les quals han de suportar insistències, comentaris masclistes i vexacions, tot i deixar clar que no volen res. Tal com informa El Confidencial en un article, un dels casos és el de la Sofia, qui va haver d’aguantar que el seu conductor de Bla Bla car li enviés whatzzaps cada matí després d’haver-la acompanyat al seu destí. Els missatges que rebia eren clarament de caràcter amorós, i fins i tot, després de bloquejar-lo va rebre un SMS en què l’insultava.

Google Imatges


Aquest no ha estat l’únic cas, i és que Airbnb s’ha vist involucrat en un cas de violació a dues noies que residien en un hotel del barri del Raval de Barcelona i Wallapop ha protagonitzat converses clarament masclistes cap a les consumidores.


Davant d’aquesta situació queda palès que tot i que els casos són limitats i no molt presents, és evident que el perill és un aspecte en el qual encara s’ha de treballar per eradicar-lo, i que el fet de no donar el número de mòbil no suposa cap garantia de seguretat.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page