top of page

Del top manta a la coopertativa

Diomcoop és una cooperativa creada per 15 subsaharians, dotze homes i tres dones, que es dedicaven al top manta. La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i, d’aquesta manera es regularitza la venta ambulant.


La cooperativa vendrà, de manera legal i en punts autoritzats (mercats i fires) productes artesanals: roba, mobles, joies etc. Per tal de que aquests productes no siguin falsificats, els ex manters han fet durant sis mesos cursos per preparar-se, que han estat impartits per l’Ajuntament. Diomcoop permet demostrar l’arrelament, és a dir, que encara que siguin persones que no tinguin permís de residència, podran accedir-hi. D’aquesta manera s’aconsegueix un grau d’estabilitat que facilitarà la inserció. L’entitat està estructurada en quatre grans departaments: comunicació, administració, logística i cohesió social.


Segons Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia, “és un projecte pioner a Europa que dignifica la vida dels manters, tot i això no resol el problema del top manta, però és un pas molt important perquè es vegi que existeixen moltes alternatives, i que quan les institucions s’impliquen i s’escolten a les persones que hi ha el carrer, es veu que hi ha moltes alternatives”. Ndeye Fatou Mbaye, la presidenta de Diomcoop explica a TV3 que “ és necessari canviar la mirada de la societat i mostrar que rere la manta hi ha valors, potencialitats i molta dignitat”, també ha explicat que “ volem definir-nos com a subjectes actius d’aquesta societat, amb drets i deures, sortir de la situació d’invisibilitat en què ens trobàvem i deixar de ser perseguits”.


Actualment està format per 15 persones però es preveu que s’arribi a 30, des de l’Ajuntament es preveu que cada any s’incorporin entre cinc i deu persones. També han explicat a TV3 que les 15 persones han passat un procés de selecció, en el qual hi havia 83 persones, en aquest procés s’ha mirat si els candidats tenien antecedents o si ja estaven empadronats.


Els membres de Diomcoop | Google


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page