top of page

Pronòstics per l’economia col·laborativa 2017

L’economia col·laborativa creix més ràpid del que s’esperava i ho continuarà fent durant el 2017: El creixement de l’impacte econòmic de l’economia social ha superat les expectatives dels analistes. A Espanya, segons el Panel de Hogares de la CNMC, un de cada quatre espanyols utilitza alguna plataforma d’aquest tipus d’economia al menys una vegada l’any. Les aplicacions més utilitzades són les destinades a la compra o lloguer d’algun producte, després trobem les utilitzades per l’allotjament i les que faciliten compartir trajectes en cotxe. Segons també aquest panel hi ha un grau alt de satisfacció, BlaBlaCar resulta satisfactòria en un 67,1% dels usuaris. Wallapop amb un 60,9% o Airbnb amb un 60,4%.


La regulació serà més seriosa al 2017: Aquest creixement ha fet que es posin sobre la taula debats, dades, transparència i participació, tant dels ciutadans com del govern o l’Ajuntament. I és que fins ara, l’Ajuntament de Barcelona ha multat a Airbnb amb 60.000 euros al 2015 i 600.00 euros el 2016. A més a més, Espanya és l’únic país on BlaBlaCar té problemes per operar. S’haurà d’arribar a acords i solucions realistes per estar 100% compromesos amb aquesta economia. Per poder avançar amb tots els temes oberts d’aquesta economia i estar el 100% compromesos, s’haurà d’arribar a acords i solucions realistes.


Les ciutats seran col·laboratives, o no seran: Les ciutats són centres urbans molt importants, on hi ha molts intercanvis, abundància i proximitat de persones i serveis. Són el millor lloc per desenvolupar la economia social. Aquest any, el OuiShare Fest celebrat a Paris està dedicat exclusivament a les ciutats. Però les ciutats més importants en aquesta economia són Seul i Amsterdam. Les dues ciutats tenen plans específics de desenvolupament de polítiques públiques per l’economia social. A més a més durant aquests primers mesos s’han anat format les primeres aliances entre ciutats per enfortir les ciutats col·laboratives.



Acords per l' economia col·laborativa asiàtica | Consumo Colaborativo


Els ciutadans productors s’organitzaran: A causa del crowd capitalisme s’hauran de plantejar alguns canvis en els sindicats tradicionals. Els ciutadans productors han començat a organitzar-se per defensar els seus drets davant les noves plataformes i les administracions. Per exemple, l’Associació de Veins i Amfitrions de Barcelona que està format per usuaris que utilitzen plataformes com Airbnb, i participen en la regulació del “home sharing” per distingir-lo dels pisos turístics. Als Estats Units, concretament a Nova York, hi ha el Gremi de Conductors Independentistes, que esta promogut per Uber i dialoga, de manera organitzada, amb els conductors.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page