top of page

Projectes catalans, projectes solidaris

Catalunya i l’economia col·laborativa són bons amics. Hi ha diversos projectes promoguts per ciutadans i entitats que defensen aquest tipus d’economia. Però no només han sorgit iniciatives per part del poble, sinó que els polítics també aposten per aquest tipus d’economia: la MESS (Municipis per l’economia social i solidària) és un exemple, que ja en vam parlar a l’article “l’àmbit local també existeix”. A banda de l’àmbit local, la Generalitat també va aprovar fa un any, el 5 d’abril del 2016, l’acord per al desenvolupament de l’economia col·laborativa a Catalunya i de creació de la Comissió Interdepartamental de l'Economia Col·laborativa.

Per tant, podem dir que hi ha una voluntat forta dels catalans per promoure l’economia solidària. Són diversos els projectes que estan en marxa i no només tracten l’intercanvi o la prestació de manera general, sinó que també focalitzen en temes concrets.

Un dels projectes a destacar és els “Ateneus de Fabricació de Barcelona”. Són un total de 3 ateneus situats a la capital catalana. Aquests Ateneus estan vinculats en les noves tecnologies i treballen amb novetats com la fabricació digital en 3D. Tots 3 Ateneus tenen els mateixos objectius: apropar les noves tecnologies a tota la ciutadania, desenvolupar models de participació i grup, donar suport a propostes que siguin transformadores per a un col·lectiu (barri, ciutat…) i compartir el coneixement de tots aquests processos. El més important és la participació de la ciutadania, el treball en xarxa i l’aprofitament dels recursos. Per tenir una bona gestió d’aquest processos han dividit els programes en 3 branques: el pedagògic, el de famílies i el d’innovació social. El primer suposa treballar amb estudiants, des de primària fins a universitaris; el segon té com objectiu reforçar el vincle familiar mitjançant activitats conjuntes i l’últim pretén millorar la cohesió social de l’entorn de cada Ateneu, és a dir, del barri.

En resum, els Ateneus de Fabricació treballen sobretot amb les noves tecnologies perquè estiguin a l’abast de tothom, doncs no totes les persones tenen el privilegi de poder treballar i aprendre amb tecnologia digital.



RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page