top of page

El mapa d’economia social de Catalunya

El pam a pam és el mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de consum responsable i d’economia social a Catalunya. Neix el 2012 de la iniciativa de SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Primer apareix com una prova pilot a la ciutat de Barcelona per fer una detecció col·laborativa d’alternatives de consum responsable en els sectors de l’alimentació, el tèxtil i la banca. Els seus objectius són fer visibles les alternatives a la ciutadania i donar a conèixer les iniciatives d’economia solidària al territori, conèixer-les millor i saber com podem treballar plegades.


Per crear el mapa, els desarrolladors van fer una formació col·lectiva d’un any sobre economia solidària i metodologies col·laboratives. Després es va estrenar la primera web i es dissenya un primer qüestionari amb 15 criteris per valorar el grau d’economia social. Des del principi, el mapa va ser tot un èxit i va haver una ampliació de sectors i una extensió a tot el país. El desembre de 2014 es va fer el llançament del mapa col·laboratiu que tenia 12 sectors d’activitat econòmica i eren: habitatge, vestimenta, alimentació, cultura, educació, comunicació, salut, oci, finançament, assessorament, logística i xarxes.


El mapa Pam a Pam | Pam a Pam: el teu mapa de l'economia social


La web permet cercar les iniciatives de consum responsable i d’economia social de diferents maneres: Segons els criteris, és a dir, les 15 característiques que defineixen un punt Pam a Pam Segons els sectors, és a dir, els 12 àmbits econòmics i segons el territori, és a dir, les 41 comarques de Catalunya. Els 15 criteris que validen que els llocs que es mostren en el mapa són d'economia solidaria són: Proximitat, participació a les xarxes, forquilla salarial, comerç just, financies ètiques, desenvolupament personal i professional, transparència, ecologia i sostenibilitat, equitat de gènere, intercooperació, eficiència energètica, democràcia interna, programari lliure, integració social i gestió de residus.


El 2015 es va estrenar l’APP per al mòbil. El pam a pam que naixia com un mapa col·laboratiu per identificar les iniciatives d’economia solidària, acaba sent molt més complert.




Video de promoció del Pam a Pam | Pam a Pam: el teu mapa de l'economia social


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
No hay tags aún.
ARCHIVE
bottom of page